EerstelijnsZorg Zoetermeer is de organisatie die huisartsen, apothekers en andere eerstelijnszorgverleners ondersteunt. Dat kan ondersteuning zijn op het gebied van samenwerking, onderling of met andere partijen zoals het ziekenhuis of de gemeente. Maar de EerstelijnsZorg Zoetermeer ondersteunt ook op facilitair gebied, waaronder automatisering en huisvesting.

Goede zorg en dienstverlening door enthousiaste zorgverleners en medewerkers. Dat is wat de EerstelijnsZorg Zoetermeer met optimale ondersteuning wil bereiken. Daarnaast willen we met elkaar de eerstelijnszorg in Zoetermeer blijven vernieuwen en verbeteren. Dit alles willen we doen met oog voor de kosten: kwaliteit en kosten moeten in balans zijn, zodat we geen onnodig dure zorg leveren.

Hoe is het georganiseerd?

De EerstelijnsZorg Zoetermeer is dienstbaar aan de mensen die de zorg verlenen. De eerstelijnszorgverleners hebben een eigen onderneming of ze zijn als zelfstandig professional (praktijkhouder) in dienst bij de EerstelijnsZorg Zoetermeer. Voor de ondersteuning maakt dit geen verschil: alle zorgprofessionals voeren zelfstandig hun praktijk en kunnen dezelfde ondersteuning krijgen. Dit betekent ook dat elke zorgprofessional in Zoetermeer zelf bepaalt welke ondersteuning hij of zij wil van de EerstelijnsZorg Zoetermeer.

EerstelijnsZorg Zoetermeer als werkgever

De EerstelijnsZorg Zoetermeer is de werkgever van veel praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die in de huisartsenpraktijken werken. Bovendien beheert de EerstelijnsZorg Zoetermeer de Huisartsenpost Zoetermeer en de Dienstapotheek. Deze zijn allebei gevestigd in het Centrum acute zorg bij het Haga Ziekenhuis. Daarnaast beheert de EerstelijnsZorg Zoetermeer een aantal huisartsenpraktijken, apotheken en fysio- en oefentherapiepraktijken.

In totaal zijn er zo’n 340 mensen in dienst bij de EerstelijnsZorg Zoetermeer De meesten daarvan werken als zorgverlener of zorgondersteuner in een van de gezondheidscentra of groepspraktijken. Alle ondersteunende afdelingen zijn gevestigd op het centraal bureau in de wijk Rokkeveen.

Wil je meer weten over de EerstelijnsZorg Zoetermeer, bekijk dan onze jaarverslagen.

Heb je interesse in werken bij de EerstelijnsZorg Zoetermeer? Kijk dan eens op onze vacaturesite

Tijdelijk op deze pagina: informatie huisartsenzorg

Op deze pagina vindt u tijdelijk ook informatie over huisartsenzorg. Deze website wordt nog verder ontwikkeld. De informatie over huisartsenzorg wordt daarin meegenomen en krijgt een logischer plek op de website.

Handen aan toetsenbord en muis